Dit werk doen tot aan je pensioen? Ontdek het in een 3 daagse training.

Past mijn werk nog bij mij?

Als je het werk dat je nu doet zou doen tot aan je pensioen, word je dan blij of krijg je het benauwd? Is er nog een goede match tussen jou en je werk? Kun je de vraag ‘Past mijn werk nog bij mij’ met een volmondig ‘Ja’ beantwoorden?

Werken met een glimlach gaat veel makkelijker als je werk, waar je veel tijd aan besteedt, voor jou aanvoelt als een warme jas.

vrouw met werk dat past als een jas

Hoe is dat voor jou?

Vraag jij je wel eens af of je werk nog bij je past? Wanneer je de balans kwijt bent tussen de uitdaging in je werk en wat je in kunt zetten aan kwaliteiten en vaardigheden is het lastiger om te werken met een glimlach. Als dat speelt voor jou dan is het mogelijk tijd om daar aandacht aan te besteden.

De overheid en werkgevers willen graag dat je in een veranderende wereld flexibel meebeweegt. Dat je geïnspireerd aan het werk bent en blijft en daar eigen regie in neemt. Want daarmee ben je duurzaam inzetbaar. Bovendien schuift de pensioendatum steeds een stukje op waardoor het extra belangrijk wordt dat er een goede balans blijft tussen wat werk van je vraagt en wat je kunt inzetten.

Duurzame inzetbaarheid is een begrip dat in alle geledingen van de arbeidsmarkt een rol speelt. Niet alleen werkgevers maken daar beleid op. Ook voor jou als medewerker is het belangrijk dat je werk bij je past zodat je kunt werken met een glimlach. Dat geeft energie en voldoening.

Elke leeftijdsgroep heeft haar eigen vraagstukken daarbij. Twintigers vragen zich af waar ze de uitdaging kunnen vinden en zich kunnen ontwikkelen. Dertigers zoeken naar mogelijkheden waarbij ze een opgroeiend gezin kunnen combineren met werk. En wanneer je in de tweede helft van je loopbaan bent en je gezin uitvliegt komt er ruimte voor de vraag: ‘Wil ik dit blijven doen tot aan mijn pensioen?’

Als je het benauwd krijgt bij de gedachte dat dat zo zal zijn, dan is het tijd voor actie.

3 daagse training ‘Dit werk doen tot aan mijn pensioen?’

Tijdens deze training ontdek je jouw antwoorden op loopbaanvragen zoals:

  • Wat wil ik met de tweede helft van mijn werkleven?
  • Wat drijft mij nou werkelijk in het werk?
  • Op welke plek kom ik het beste tot mijn recht?
  • Als ik de stoute schoenen aan zou trekken, wat zou ik dan doen?
  • Waar krijg ik energie van en wat kost me veel energie?

Dit zijn zomaar een aantal vragen die ik in mijn praktijk tegen kom. Om antwoorden te vinden gaan we met elkaar op onderzoek. We werken in een groep en dat combineren we met individuele gesprekken. Dat zorgt er voor dat we gebruik kunnen maken van de sterke kanten van de verschillende vormen;

  • de drijfverenscan geeft zelfinzicht en is een mooi startpunt voor onze ontdekkingstocht
  • in de groepsbijeenkomsten gebruiken we de kracht van ieders ervaringen, denkkracht en feedback
  • tijdens individuele gesprekken kunnen we de diepte in met wat te kwetsbaar is in de groep

Antwoorden op de vraag “Past mijn werk nog bij mij?”

Opbouw van de training

Leervraag en doel

Voordat we van start gaan formuleren we samen het doel van de training voor jou. Wat wil je dat het je brengt? Op welke vragen wil je antwoorden vinden?

Ter voorbereiding van de training maak je de Drijfverenscan,

Leidraad voor de training

In de training zetten we drie belangrijke stappen die elkaar opvolgen. De concrete invulling stemmen we zoveel mogelijk af op de leervragen die naar voren komen bij jou en de andere deelnemers. De volgende stappen zijn onze leidraad:

Stap 1 – Stilstaan bij je werkleven tot nu toe

Tijdens de eerste dag kijken we naar wat er toe heeft bijgedragen dat je staat waar je nu staat. Met elkaar werken we de drijfveren uit en ontdekken de sterke en knellende kanten van elke drijfveer. We staan stil bij wat je in je werkleven hebt ervaren en opgebouwd, waar je energie van krijgt en wat juist veel energie kost. Hier halen we de zaken uit naar voren die voor jou van waarde zijn in je werk.

Deze fase ronden we af met een schets van jou in combinatie met het werk en de plek waar jij het beste tot je recht kunt komen. De feedback en vragen van de groep geven een extra dimensie aan je proces.

Stap 2 – woorden geven aan wat je in huis hebt

De tweede dag geven we woorden aan wat je allemaal in huis hebt. De fijne en minder fijne kanten komen langs. Waar je goed in bent, welke overtuigingen en patronen je helpen en welke juist niet, wat je irriteert en stimuleert, welke drempels je ervaart en wat je mogelijk (nog) lastig vindt.

Tussen de eerste en tweede bijeenkomst vraag je feedback in je netwerk. Mensen om je heen kijken vanuit een ander perspectief naar jou en zien waardevolle aspecten die jij niet meer ziet omdat ze voor jou ‘vanzelfsprekend’ zijn. Ook van de groep krijg je feedback. Waardevol en soms confronterend.

Al deze informatie komt samen in een schets van jou als persoon in relatie tot werk.  

Dag 3 – de toekomst

De derde dag staat in het teken van de toekomst. Je gaat vorm geven aan je wensen in relatie tot werk. Waar en vooral ook wie wil je zijn over 2 jaar en wat heb je te doen om daar ook te komen?

Alle inzichten komen samen in een concreet plan voor de toekomst. Je benoemt stappen die je (makkelijk) kunt uitvoeren na de training. Verschillende stappen zijn denkbaar:

  • het kan betekenen dat je, met een concreet beeld in je hoofd, op zoek gaat naar ander werk.
  • je kunt ook tot de conclusie komen dat je een gesprek met je leidinggevende wilt waarin je helder gaat aangeven dat je intern een volgende stap wilt zetten.
  • mogelijk wil je jezelf ontwikkelen in een bepaalde richting en wil je daar een opleiding voor volgen
  • een andere mogelijkheid is dat je wilt kijken of Jobcraften mogelijkheden geeft: welke (andere) accenten kun je aanbrengen zodat jij (weer) met een glimlach aan het werk kunt.
  • en mogelijk bedenk jij nog een andere stap.

Hoe en wat van 3 daags- training ‘Dit werk doen tot aan mijn pensioen?

Na een persoonlijk kennismakingsgesprek maak je de drijfverenscan. Dit is het startpunt van de training. We werken met een groep van 6 tot 10 vrouwen. Tussen de bijeenkomsten werk je aan opdrachten en heb je een individueel coachgesprek met mij.

De (schrijf)opdrachten die je uitvoert koppel je terug in reflectieverslagen, waar je feedback op krijgt. Sommige opdrachten gebruiken we in de bijeenkomsten, anderen zijn alleen voor de coachgesprekken.

Vertrouwelijkheid

Ik zal als trainer/coach over de inhoud van het traject en/of onderdelen daarvan geen informatie of terugkoppeling geven aan anderen dan jou als deelnemer.

Meer weten over de training ‘Dit werk doen tot aan mijn Pensioen?’

Wil je onderzoeken of de training je verder kan helpen en wil je antwoorden vinden op de vraag ‘Past mijn werk nog bij mij?’

Neem dan contact op via onderstaand contactformulier. Of bel me meteen even 06 – 33 425821.

Wanneer en waar

De training start 2 keer per jaar en heeft een looptijd van 2 tot 3 maanden. Kijk in de Planning voor de eerst volgende data.

Voor de bijeenkomsten werken in Amsterdam/Diemen, in House of Bird aan de rand van het Diemerbos. We werken zowel binnen als buiten. De coachgesprekken kunnen via (beeld)telefoon of life.

Investering

De kosten bedragen € 1.250 (excl. btw). Betaal je privé dan is het € 975 (excl. btw).

    Contactformulier
    Velden met een * zijn verplicht






    Klik voordat je je bericht verstuurt op het gevraagde plaatje
    Laat zien dat je geen robot bent door de volgende afbeelding te kiezen Auto.

    Top